4 légzőgyakorlat a stressz enyhítésére

Talán már tapasztaltad Te is, hogy egy túlpörgetett nap után egyszerűen nem tudsz leszakadni, nem tudsz kiakapcsolni. Ilyenkor jön jól (is 🙂 ), ha a mindfulnesst hívod segítségül és tudatosan a légzésedre koncentrálsz. Íme négy technika, amelyek biztosan segítenek csökkenteni a napi stresszt. Hosszútávú gyakorlásuk pedig állandóbb kiegyensúlyozottsághoz vezet.

Hasba lélegzés – tedd a hasadra a kezed és vegyél levegőt a természetes ritmusában. Engedd, hogy a hasad megteljen levegővel. Érezd ahogy a hasad minden belégzéssel kiteljesedik, majd minden kilégzéssel visszahúzódik.

Légzés számlálás – számold a légzésedet minden egyes alkalommal, amikor kilélegzel. Számolj el egészen 10 kilégzésig, majd amikor megvan, akkor kezd előről. Ha elveszel a számolásban, kezd előről, nem számít milyen gyakran kezded újra.

Mély mindful légzés – vegyél egy mély lélegzetet és engedd, hogy a hasad megteljen levegővel. Tartsd benn a levegőt néhány másodpercig és lassan engedd ki a légzésedet (erről a technikáról beszélek a Hogyan meditálok gyerek mellett című videómban az instagramomon). Engedd, hogy a feszültség minden egyes kilégzéssel kiáramoljon a testedből.

Mindful légzés más tevékenységek közben: ha van olyan tevékenység, amit napi szinten ismételsz próbáld meg ilyenkor figyelni a légzésedet. Pl. sport (futás közben) vagy jógázás közben

Ha tetszett az írás és érdekel a mindfulness csatlakozz az instán ITT vagy a Mindfulness Package facebook csoporthoz ITT

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.