“A tudatosságomnak köszönhetem, hogy ma itt tartok, ahol. Hogy egy év alatt felpörgettem úgy az induló vállalkozásomat, amiről álmodni sem mertem.” – Berkes-Bognár Nikolett (Socialight) Humans Of Consciousness

Mit jelent számodra tudatosnak lenni?

Számomra azt jelenti a tudatosság, hogy mindent okkal teszek és vállalom a következményeket. Tudom, hogy mi a célom és hogy amit teszek, az közelebb visz-e hozzá vagy sem. Odafigyelek az apró jelekre, átgondolom a történteket, hallgatok a megérzéseimre, gyűjtöm az információt és felhasználom belőle azt, ami egyezik az értékrendemmel. Szerintem aki tudatos, az ismeri önmagát, legalábbis törekszik erre folyamatosan, vannak céljai, szilárd értékrendszere és elszánt az eredmények élérésében.

Mihez segített eddig hozzá, hogy tudatos vagy?

A tudatosságomnak köszönhetem, hogy ma itt tartok, ahol. Hogy egy év alatt felpörgettem úgy az induló vállalkozásomat, amiről álmodni sem mertem. 3 éve foglalkozom behatóbban önismerettel, ennek során mélyült el folyamatosan a tudatosságom is. Ahogy kezdett letisztulni, hogy miben hiszek, mi az én értékrendem, miben tudok hiteles lenni, mi az, amit fel tudok vállalni, úgy lettem egyre tudatosabb abban, hogy mit és hogy kell cselekednem. A tudatosság kihat a teljes életemre. Jobban elkezdtem odafigyelni a kapcsolataimra, az egészségemre, a környezetemre és hogy mi a jó nekem. A tudatosságomnak köszönhetem, hogy úton vagyok afelé a vágyott harmónia felé, amit a 2019-es célomnak tűztem ki.  2018-ban túlhajtottam magam, de szerencsére még időben felismertem, hogy ennek megálljt kell parancsolni és el kell kezdeni máshogy gondolkodni, hogy az eredmény is más legyen. Hogy mit sem ér a siker, ha annyira fáradtak vagyunk, hogy kiélvezni sem tudjuk, sőt, időnk sincs rá, hogy megálljunk egy pillanatra és örüljünk az elért eredményeknek. Elkezdtem tudatosan figyelni arra, hogy legyen énidőm, amikor fel tudok töltődni, hiszen kipihentebben sokkal hatékonyabb és kreatívabb tudok lenni, valamint figyelek arra, hogy a megoldásra fókuszáljak, ne a problémára és ez rengeteg kaput nyitott meg előttem. Ennek köszönhetően ismertem meg azokat a csodálatos embereket is, akik segítenek az utamon, akár állandó jelleggel, akár csak egy-egy jó időben elejtett mondattal.

Mi volt az életedben a legnagyobb küzdelem? 

Megtalálni önmagamat. Számtalanszor éreztem már azt, hogy elvesztem és nem tudom, merre tovább, mi az, ami nekem való, miben tudok kiteljesedni, ki tudok-e vajon tartani a választásom mellett, biztosan ezzel szeretnék-e foglalkozni és még egy halom ehhez hasonló kérdés cikázik bennem újra és újra. A rossz hír, hogy mindig lesznek ilyen időszakok, amikor újra kell gondolnunk az énmárkánkat, átértékelni, hogy még mindig ez az út való-e nekünk és változtatni annak megfelelően, ahogy mi is változunk. Viszont a jó hír, hogy bármikor változtathatunk, ha már nem kényelmes a cipő, bárhogy átalakíthatjuk a szolgáltatásainkat, de akár az életünket is, és teljesen új irányt vehetünk, ha úgy tartja kedvünk.

Instagram és facebook marketinggel foglalkozol. Hogy látod, mennyire fontos tudatosnak lenni az instázásban? 

Attól függ, hogy mi a célod. Ha nem csak emlékalbumként használod az instagramot, hanem üzleti céljaid vannak vele, mindenképpen javaslom, hogy tudatosan, egy átgondolt stratégia mentén építsd az oldaladat. Ugyanúgy, ahogy az élet többi területén, ha tudatos vagy abban, amit csinálsz, kevesebb kitérővel érheted ez ugyanazt az eredményt, nyitottabb leszel a sikerre és több lehetőséget veszel észre, mintha csak a vakvilágba lövöldöznél. Így sokkal könnyebb döntéseket hozni, tartalmat gyártani, és gyorsabban menetelhetsz a kitűzött célod felé.

Nemrég létrehoztad a Socialight Business Besties facebook csoporotot, mi a célod vele és miben segít a csoport a tagjainak?

Szerettem volna egy olyan közösséget, ahol bárki megoszthatja a nehézségeit, elakadásait, bedobhatja a kérdéseit, de ugyanúgy mesélhet az apróbb és nagyobb sikerekről is. Szabadúszóként, vállalkozóként sokszor érezhetjük magunkat magányosnak, és mindig mindent egyedül próbálunk megoldani, pedig ha segítséget kérnénk, minden sokkal könnyebb és gyorsabb lenne. Ennek szeretnék egy felületet biztosítani, ahol egymás legjobb üzleti barátai lehetünk és támogatjuk egymást, legyen bárhogy is. Itt nincs hülye kérdés, nincsenek trollok vagy szurkálódások, viszont van segítség, szeretet, közös kihívások, támogatás és fejlődés. Már most rengeteg nagyszerű szakértő van a csoportban, így minden területben tudunk segíteni, de legalábbis ajánlani valakit, aki tudja, hogy mi a következő lépés. Illetve én is készülök olyan tananyagokkal, melyből tanulhatnak a közösségünk tagjai, nem csak social media témában. Rengeteg ötletem és tervem van a jövőre nézve, és alig várom már, hogy a Business Besties csapatnak is elárulhassam! 🙂

Socialight Secrets instagram

Ha tetszett az írás és érdekel a mindfulness csatlakozz az instán ITT vagy a Mindfulness Package facebook csoporthoz ITT

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.