Légy jelen a mindennapjaidban! Napindító mindfulness gyakorlatok

Nem vagyok mindig mindenben a jelenben. Sőt fontosnak tartom, hogy legyenek célok és azt is, hogy a múltban lévő akár fájdalmas dolgokat se töröljük, hanem dolgozzunk velük, oldjuk fel azokat, fejlődjünk általuk. Viszont ha rápörgetem magam valamire – erre hajlamos vagyok – ha valami lelkileg nehéz, vagy éppen stresszesebbek a mindennapok, akkor a mindfulness technikák nagyon is segítenek. A módszer több szempontból is hasznos lehet, nem igényel túlzottan sok időt, szóval elfoglaltaknak is megfelelő. Egyensúlyba hoz. 

Van néhány reggeli úgymond napindító gyakorlat, amelyek közül néhányat meg is osztok most veletek, elég egyszerre csak egyet kiválasztani és tesztelni, majd megfigyelni milyen hatással van rád.

  • A mindfulnesst már a zuhany alatt alkalmazhatod! Add át magad a testedet elborító víz érzetének, ha zaklatott vagy képzeld el, hogy a víz elmossa minden gondodat. 
  • Meditálj, ehhez találsz itt az oldalon is szöveges segítséget, vagy a podcastomon vezetett meditációt
  • Ha otthon reggelizel – ha nem – az ételt próbáld meg ne betömni és miközben eszel ne nyomkodd a telefonod, ne szóljon a tévé. Figyelj és élvezd ki az ízeket! 
  • Ha lehet ne kapkodj – inkább kelj fel előbb -, mosolyogj rá egy pillanatra a tükörképedre és így indulj el dolgozni! Ha valaki elég bátor, azt is mondhatja magának, hogy szeretlek! (az önszeretetről, elfogadásról később még szó lesz)

(Amúgy a mosolygás a tükörképre régi módszer már, számos helyen lehetett erről korábban is olvasni. Én először ezen mosolyogtam, hogy mosolyogjak rá magamra… de aztán amikor csinálom, mindig eszembe juttatja azt is, hogy az emberek többsége milyen szomorú arccal teszi a dolgát nap nap után és mennyivel könnyebb minden, ha nem feszülünk be, hanem inkább próbálunk mosolyogni. Sokszor nehéz, de ha nincs nagy dráma akkor érdemes kipróbálni.) 

Ha tetszett az írás és érdekel a mindfulness csatlakozz az instán ITT vagy a Mindfulness Package facebook csoporthoz ITT

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.