MINDFULNESS MEDITÁCIÓ – Hála

A jógikus tanítások azt mondják, hogy minél többször gyakoroljuk a hála érzetét, annál inkább emeljük a rezgésszintünket és minél inkább nagyobb bennünk a hála, annál inkább válik örömtelivé az életünk. Ha pedig öröm van bennünk, akkor elkeződik a csodás dolgok bevonzása is.

A hálával a mindfulness is foglalkozik. Több hálameditációt is alkalmaz. Ez most egy alap mindfulness hála meditáció, amelyet ha rendszeresen végzel, biztosan segít abban, hogy más perspektívából lásd a mindennapjaidat, az életed.

MINDFULNESS HÁLA MEDITÁCIÓ  

Helyezkedj el kényelmesen, becsukhatod a szemed, vagy csak nézz lefelé úgy, hogy résnyire legyen nyitva. Lazítsd el a tested, próbálj meg olyan ülő pozicíót felvenni, ami nem megterhelő számodra. 

Érzékeld ahogy a tested a földhöz vagy a székhez ér. Kicsit vizsgáld meg, milyen érzés, ahogy a tested a érintkezik a talajjal. Így könnyedén földelhetjük az energiáinkat, egyszerűen csak vidd a figyelmed arra, hogy mit érzel, ahogy a tested a földhöz ér. Érezd a csatlakozás pontját és érzékeld az energiákat, érezd a könnyedséged és a relaxáltságot. 

Most kezd el figyelni a légzésedet és figyeld meg, hogy fizikailag milyen érzeteket érzel. Milyen érzés lélegezni? Milyen érzés kifújni a levegőt? 

Ma a hálát fogjuk gyakorolni. 

Most arra kérlek, hogy irányítsd a figyelmedet valaki olyanra az életedben, aki valahogy, valamilyen formában támogat téged. Ez lehet bárki, aki felé így érzel. Lehet a buszsofőr, aki nem zárta rád az ajtót, annak a könyvnek az írója, akinek művét olvasod, vagy lehet az egyik szeretted is, aki megölel vagy rád mosolyog. 

Érezd, hogy milyen előnyeid származtak ebből, nem számít, hogyha egyszerűt történetről van szó. Engedd meg magadnak, hogy mindez felértékelődjön. Légy hálás! 

Most vidd vissza a figyelmed a testedre, arra tényre, hogy lélegzel. Figyeld a légzésed. Minden lélegzetvédeled egy ajándék, azt jelzi, hogy élsz. 

Most irányítsd a figyelmedet azokra az emberekre, akik közel állnak hozzád. Vedd végig miért lehetsz hálás nekik, elég kis dolgokra is gondolnod. Ezeket a gondolatokat a meditáció végén akár le is jegyzetelheted magadnak, vagy elmondhatod nekik. 

Minél többet gyakorlod a hála meditációt, annál inkább észre fogod venni azokat a pillanatokat, amelyekért hálás lehetsz. 

Ha tetszett az írás és érdekel a mindfulness csatlakozz az instán ITT vagy a Mindfulness Package facebook csoporthoz ITT

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.