MINDFULNESS MEDITÁCIÓ – Három mindful légzés

Helyezkedj el kényelmesen, becsukhatod a szemed, vagy csak nézz lefelé úgy, hogy résnyire legyen nyitva. Lazítsd el a tested, próbálj meg olyan ülő pozicíót felvenni, ami nem megterhelő számodra.

Érzékeld ahogy a tested a földhöz vagy a székhez ér. Kicsit vizsgáld meg, milyen érzés, ahogy a tested érintkezik a talajjal. Ezzel a módszerrel könnyedén földelhetjük az energiáinkat, egyszerűen csak vidd a figyelmed arra, hogy mit érzel, ahogy a tested a földhöz ér. Érezd a csatlakozás pontját és érzékeld az energiákat, érezd a könnyedséged és a relaxáltságot!

Most kezd el figyelni a légzésedet és figyeld meg, hogy fizikailag milyen érzeteket érzel! Milyen érzés lélegezni? Milyen érzés kifújni a levegőt?

Ma a három mindful légzést fogjuk gyakorolni. 

Kérlek vegyél lassan és lágyan egy mély levegőt, miközben a figyelmedet erre irányítod! Figyeld meg, ahogy a levegő az orrlyukadon keresztül egyre lejjebb áramlik a testedben, megtölti a tüdőt és a hasüreget. Érzékeld amikor a belégzés végetér és kövesd ugyanígy a kifelé vezető úton is a levegőt. Pihenj egy kicsit és kezd újra!

Hosszú és lassú belégzés, figyelve a levegő útját…. és hosszú, lassú kilégzés figyelve a levegő útját… 

Érzékeld ahogy a levegő be és ki áramlik…. figyelj az érzetekre!

Ismételd meg ugyanezt még egyszer… 

Milyen érzés? Ha jellemezned kellene valakinek ezeket a levegővételeket, mit mondanál el róluk? Mit figyeltél meg? Milyen hőmérsékletű volt a levegő? Milyen hosszúságú volt a belégzés, és milyen hosszúságú a kilégzés? Milyen érzetek keletkeztek a testedben és a lelkedben? 

Mindahányszor, amikor ezt a technikát alkalmazod fejleszted a koncentrációkészésgedet, nyitott leszel és kedvességgel tudsz önmagad felé fordulni. Fejleszted azt a tudatosságod is, amely képessé tesz sokkal jobban észlelni a testedben történő érzeteket.

DE akkor se aggód, ha úgy érzed nehezen koncentráltál, vagy ha netán unalmasnak érezted a gyakorlatot. Ezek mind természetes reakciók lehetnek, amelyek a gyakorlás hatására elmúlnak majd. Ha van lehetőséged végezd a természetben a gyakorlatot.

Ha tetszett az írás kövess az instagramon, vagy a facebookon és csatlakozz a Mindfulness Package csoporthoz is, ahol hétről hétre hasznos tudatos jelenlét tanácsokkal gazdagodhatsz!

Mindful mindennapokat! Kata

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.