Kapcsolódj a természethez mindfulness technikákkal

A nagyvárosi élet egyik legnagyobb hátránya, hogy távol kerülünk egy olyan dologtól, amely egykor a legfontosabb szerepet töltötte be az életünkbe. Egy olyan dologtól, ami nélkül nem is létezhetnénk. A természettől.

Akár hetek, vagy hónapok is eltelhetnek úgy, hogy valaki nem hagyja el a várost. Hogy a szmogot lélegzi be, hogy az állandóan lüktetó alapzajt hallgatja, a csend, a szél, a fák susogása és az állatok hangja helyett. Döbbenetes és nem gyakran gondolunk bele, de ez a fajta életmód csak az elmúlt néhány száz évben kezdődött és az elmúlt 20-30 évben gyorsult fel minden ilyen őrületesen, amit az agyunk talán felfog, de a testünk többi része nem tud ilyen gyorsan alkalmazkodni.

Az egyensúly felborul. Nem érezzük jól magunkat. Mert, nehezen lassulunk, mert távol vagyunk a természettől, mert az életünkbe a social mediának lassan nagyobb  szerepe van, mint a valódi emberi kapcsolatoknak. Nos, pont ezek miatt egyre több a depressziós, egyre több a szorongásos betegség, a kialvatlanság, az enerváltság pedig a mindennapok része.

Mire mutatnak rá mindezek? Hogy az évmilliók, évezredek alatt kialakult biológiai ritmust, amit a természet közelsége adott csak akkor lehet a városban élve pótolni, ha tudatosak vagyunk és figyelünk a személyes balance megteremtésére.

Itt a tavasz, mozduljunk ki a betondzsungelből és legalább hétvégén válasszuk a város helyett a természetet! Tudatos a növények között is lehetsz, íme néhány módszer, amely segít  a jelenben maradni, még inkább kapcsolódni és feltöltődni.

1. séta közben figyeld a körülötted lévő dolgokat, hallgasd a természet hangjait, a madarakat, a fákat, vagy a körülötted lévő embereket (ha vannak). Ha a gondolataid elkalandoznának, semmi gond, ez egy természetes folyamat, egyszerűen csak térj vissza a jelenbe.⁣
vegyél mély levegőt, és fújd ki hosszan. ⁣

2. Lélegezd be ami körülötted van, mindent ami belőled jön és nincs rá szükséged pedig fújd ki. Csak a légzésre figyelj, ha elkalandoznának a gondolataid egyszerűen csak térj vissza és figyeld a légzésed. Szerintem ebből a gyakorlatból arra, hogy a mindennapi stresszt levezesd, pár perc is elég. ⁣

3. Ha van lehetőséged és kedved jógázhatsz is. Itt figyeld meg a tested reakcióját a mozgás hatására, tudatosítsd hol húzódik, vagy melyik póz megy könnyebben, de azt is figyeld meg, hogy melyik mozgás mit vált ki lelkileg. Ha elkalandoznának a gondolataid, itt is egyszerűen csak térj vissza a megfigyelésed tárgyára. ⁣

KÖVESS AZ INSTAGRAMON VAGY A FACEBOOKON

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.