HOGYAN LEHETSZ MINDFUL UTAZÓ?

Gyakran mondják, hogy az utazás a legjobb tanár, de manapság egyre könnyebb úgy is csavarogni a világban, hogy nem sokkal leszünk tapasztaltabbak, mint amikor elindultunk. Az okostelefonok elterjedésével könnyű abba a hibába esni, hogy arra figyelünk hogy is néz ki majd a közösségi oldalon az utazásunk, nem pedig arra,  hogy is érezzük magunkat, mennyit is fejlődünk.

Processed with VSCOcam with b5 preset

Éberen vagy mindful módon utazni annyit tesz, hogy újra felfedezzük a régi szokásokat annak érdekében, hogy tanulhassunk, hogy megismerjük más kultúrák embereit, hogy a saját magunk gondolataira és érzéseire koncentrálhassunk. Ha megváltoztatod a gondolkodásmódod, akkor egy sokkal élvezetesebb és autentikusabb pihenésben lesz részed. Itt van néhány tipp, hogyan is csinálhatod.

1.  Szervezd meg tudatosan az utazásod! 

A pihenés nem ott kezdődik, hogy felülsz a repülőre, vagy beszállsz a kocsiba és elindulsz. Érdemes már az utazás előtt hetekkel, vagy napokkal megtervezni, hogy pontosan mit is szeretnél csinálni, miket is szeretnél megnézni. Miközben pedig ezeket tervezed tartsd azt is szem előtt, hogy Neked mire van igazán szükséged. Pihenésre vagy folyamatos aktivitásra?! Majd e szerint oszdd be az idődet, amikor már elutaztál, így sokkal teljesebb lehet a pihenés.

IMG_4102

2. Tartsd magad távol az okos kütyüktől!

Free wifi vagy az EU-ban már ugyanúgy használható mobilnet csábító lehet, hogy csekkold a közösségi oldalaidat. De, amikor a feedet nézegeted jusson eszedbe, hogy így számtalan dologról lemaradsz, ami a jelenben és ott történik, ahol éppen vagy. A kérdés, hogy megéri-e? Ha az Union belüli maradok, én pl. akkor sem használom a mobilnetem csak reggel és este nézek rá a social media oldalakra. Leginkább az instagramra, a facebookot szinte csak chatelésre használom, tudatosan leszoktattam magam arról, hogy naponta több órát bámuljam. Ez a tudatosság pedig az utazásnál is jól jön.

3. Ne fotózz állandóan! 

Ha kis túlzással folyamatosan fotózól, szelfizgetsz nehéz átvenni a helynek a rezgését és nem is maradsz a jelenben. Persze a fényképek hasznosak és szuper emlékek, de legyél profi és tervezd meg mit is akarsz lefényképezni, ha pedig megvannak az eltervezett képek élvezheted a körülötted lévő dolgokat.

IMG_3768

4. Építsd be a mindfulness-t a napi rutinodba! 

Ha útközben is meg tudod tartani a napi mindfulness rutinodat sokkal könnyebben a jelenben tudsz maradni ezáltal pedig sokkal könnyebben fogod kezelni az esetleges váratlan helyzeteket, kihívásokat. Például: ébredés után végezz el egy pár perces mindfulness meditációt, ez segít, hogy pozitívan állj a naphoz. Ha pedig például a helyi konyha ételeit fogyasztod, egyél lassan, koncentrálj azoknak az ízére, textúrájára úgy, hogy közben nem csinálsz mást. Erre mondja egy zen mondás, hogy ha eszel akkor egyél, ha iszol akkor igyál. De alkalmazhatod a mindfulness technikákat akkor is amikor a repülőt, vagy a buszt várod. Koncentrálj a légzésedre, vagy figyeld meg az embereket, hangokat körülötted.

5. Légy tudatában a másokra és a környezetre gyakorolt hatásodban

Ha külföldön vagy érdemes helyiekkel barátkozni, ismerkedni (ezt megteheted a helyi étteremben pár érdeklődő kérdéssel), így egyből sokkal több mindent tudhatsz meg az ottani életformáról, kultúráról. És nem mellesleg figyelj arra is, hogy amikor utazol más otthonában vagy, tartsd tiszteletben a szokásaikat és legyél felelősségteljes.

 

 NE MARADJATOK LE SEMMI ÚJDONSÁGRÓL, KÖVESSETEK AZ INSTAGRAMON  ITT,

CSATLAKOZZ A MINDFULNESS PACKAGE FACEBOOK CSOPORTHOZ

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.